Ontstaan. Het ontstaan van onze firma valt te situeren rond 1920, toen met paard en kar eieren werden opgehaald. Talloze boerderijen in de streek kregen wekelijks een bezoek van de eierkar. Een gemiddelde ophaling bedroeg dan ongeveer 100 eieren per boerderij. Een eerste vrachtwagen werd aangeschaft, en een klein magazijn werd opgetrokken in Gavere. Men begon stilletjesaan eieren te verkopen in de dichtbevolkte agglomeratie van Brussel.

De oorlogsjaren. Met de Tweede Wereldoorlog werd het huis en de opslagplaats volledig verwoest. Na de oorlog werd een nieuwe locatie gevonden op de Markt in Gavere. Dit was het vroegere pand van een brouwerij en zou een nieuwe thuis worden voor een heel lange tijd.Zestiger en zeventiger jaren. Op het einde van de jaren 50 en midden de jaren 60 steeg onder impuls van Eric D'Haeze de verkoop gestaag. Tegenover het bestaande gebouw werd een nieuwe opslagplaats opgericht. De toenmalige sorteermachine verwerkte ongeveer 3000 eieren per uur. Eric breidde steeds meer een trouw clienteel uit, dat voornamelijk uit bakkers bestond. Hij zag eveneens mogelijkheden in de verkoop van aanverwante zuivelproducten aan dit clienteel. Een koelcel werd bijgebouwd. Begin de jaren 70 werd nogmaals een nieuw magazijn opgericht waarin een gloednieuwe Moba eisorteermachine werd ondergebracht die tot 20.000 eieren per uur kon sorteren; een voor die tijd verbluffend staaltje techniek. Door zijn enorme werklust en onverzettelijk doorzettingsvermogen slaagde Eric er in eieren te exporteren naar Duitsland en Frankrijk.
De nieuwe generatie kwam midden de jaren 80 om het hoekje kijken, en met de komst van de Europese eenheidsmarkt werd beslist om een nieuw en ruimer pand te bouwen in het nieuw ingerichte industriepark van Gavere. Een gebouw van ongeveer 3000m2 werd opgericht rekening houdend met de toekomstige behoeften. Het nieuwe gebouw opende zijn deuren in 1990.


2000 en ... Het huidige beheer en beleid berust bij de zonen van Eric, Jan en Piet D'Haeze. Tesamen met een staf van zeer toegewijde, gedreven en bekwame medewerkers werkt de firma samen aan haar toekomst, wat zich weerspiegelt in een jaarlijks toenemende omzet en een steeds ruimer clienteel.


        D'Haeze Trading nv *  Legen Heirweg 39 *  Industriezone Asper *  B-9890 Gavere
Tel : 09/384.77.11    *     Fax : 09/384.77.17
[Ligging]


[info-formulier][bedrijfsinfo][contacteer ons]

Opmerkingen over deze site ? Stuur een e-mail naar info @ dhaeze.com
Aan deze site kunnen geen rechten ontleend worden.